top of page

Skole/hjem samarbejdet

Trivsel

Vores skoleplan er dynamisk og redigeres løbende. På denne side vil I kunne finde nogle af de områder, vi har arbejdet med eller har implementeret nyt tiltag, og som derfor ikke længere er end del af skoleplanen. 

Tidligere skoleplan

I den tidligere skoleplan havde vi opstillet mål for større trivsel hos eleverne gennem arbejdet med skolens trivselsråd. Sportsfreaks, biksene, legepatruljerne mv. er nu implementeret, og evalueringen ved både medarbejderne og ved eleverne viste stor tilfredshed med ovennævnte tiltag. Evalueringen er foregået mundtligt, da undervisningsmiljøvurderingen først foretages i 2013.



Vi indførte desuden i sidste skoleår åben rådgivning, hvor forældrene uforpligtende kan komme og få en snak med en af skolens trivselspersoner samt afdelingsleder Pernille Grundwald Falk, der er ved at uddanne sig til familieterapeut. Herudover oprettede vi både sorg- og skilsmissegrupper, hvor børn med samme problemstillinger har mulighed for at tale sammen. 

  

I sidste skoleår afholdte vi dialogmøder med alle forældre i samarbejde med skolebestyrelsen. Formålet med møderne var, at være i dialog med skolens brugere, om det tilbud vi leverede. Møderne var meget velbesøgte, og vi fik en del indput med tilbage, som vi senere hen har arbejdet med i bestyrelsen. Generelt var der stor tilfredshed med skolens indsats i forhold til trivsel og pædagogisk udvikling. I forhold til de fysiske rammer var der et massivt ønske fra forældrene om, at disse kunne forbedres. Det har senere ført til at skolens bestyrelse i flere omgange har været i dialog med skole- og kulturudvalget om dette, og skolen står nu over for en større renovering. Der var desuden et ønske om en omorganisering af vores dus-tilbud i 0. - 1. klasse. Vi har derfor, startende i skoleåret 2012/2013, lavet en ny struktur i vores dus, det gør, at vi nu har henholdsvis en selvstændig 0. klasses dus og en selvstændig 1. klasses dus.

Vi har i løbet af sidste år diskuteret, hvorledes vi i endnu højere grad kan skabe en overskuelig og tryg skolestart/hverdag for eleverne i børnehaveklassen. Det har betydet, at vi har ændret struktur på vores 0. årgang. Vi starter derfor med 9 kontaktgrupper med hver deres kontaktperson. Grupperne er tilknyttet et hold således, vi har 3 hold, der hver består af 3 kontaktgrupper. 

De endelige klasser dannes så sent på skoleåret så muligt, således vi opnår en større forudsætning for at danne så homogene klasser som muligt, såvel socialt som fagligt

Vi startede i skoleåret 2011/2012 med linjer i vores overbygning
 

De overordnede mål for linjerne er at:
• Højne elevernes faglige udbytte.
• Skabe rammer for højere grad af medbestemmelse (engagement).
• Fastholde elevernes lyst til læring (motivation).
• Klæde eleverne bedre på til et fremtidigt uddannelsesvalg.
• Tage udgangspunkt i elevernes ressourcer (viden, inklusion).

Der er lavet fire linjer:
• Krop og bevægelseslinje
• Naturvidenskabelig linje
• International linje
• Innovationslinje



Vi arbejder stadigt med at tone den daglige undervisning i forhold til de enkelte linjer. Dette arbejde foregår i de enkelte linjeteam.  I forhold til evalueringen er der primært evalueret på linjevalg, organiseringen i dagligdagen, linjebeskrivelserne samt de enkelte linjers mål. Når linjerne har kørt nogle år, vil vi foretage en større evaluering rettet mod de overordnede mål.
I forhold til den foreløbige evaluering har vi ændret på linjevalg. Det er væsentligt at elevene får en reel oplevelse af linjens indhold, uden at de opleves som en indbyrdes konkurrence mellem linjerne. I år vil informationen til eleverne inden linjevalgene blive afholdt som workshops med elever og lærere som deltagere. Vi har desuden erfaret, at det er nødvendigt at danne rene linjeklasser. Det har betydet, at eleverne nu skal tilkendegive et andet ønske i forbindelse med deres valg. Linjebeskrivelserne og målene med de enkelte linjer er blevet til rettet løbende. 

Ny struktur 0. klasse

Linjer i overbygningen

bottom of page